Hoppa till huvudinnehållet


Följ med till Porsche och VW!

Res med oss till Tyskland 3–8 september 2018

Röd Porsche i midnatssolsrallyt

Tillsammans med övriga klubbar i Skåne anordnar vi en sexdagarsresa till Tyskland, den 3–8 september där vi bland annat besöker Porsches fabrik i Leipzig och VW:s nya utvecklingscentrum för tillverkning av elbilar i Dresden.

Dag 1. Vi startar i Hässleholm på morgonen den 3 september och åker sedan via Kristianstad, Gårdsstånga och Malmö (där vi hämtar både vid Öresundsterminalen och Hyllie Station). Vi tar oss vidare med bussen genom Danmark, med uppehåll för fika (som vi bjuder på) till Gedser där vi tar färjan till Rostock. Därifrån kör vi längs Autobahn till vårt hotell i Frankfurt an der Oder. Hotellet är beläget på den polska sidan av staden. Gemensam middag på hotellet.

Berlin Television Tower

Dag 2 åker vi vidare till Dresden, men innan vi det hinner vi också besöka en typisk polsk marknad. Uppehåll för lunch längs vägen. Vårt hotell i Dresden ligger centralt. Eftermiddagen ägnas åt ett besök på VW:s e-mobilitets center.

Dag 3 tar vi oss till Zwickau, ca 11 mil, för ett besök på August Horch Museum där vi kan bese mängder av gamla Horch, Audi och DKW. Eftermiddagen och kvällen ägnas åt att utforska Dresden på egen hand.

Dag 4 inleder vi med ett besök på Radebergers ölbryggeri i utkanten av Dresden. Därefter fortsätter vi till Leipzig för en guidad rundtur på Porsche-fabriken. Buffé-middag på Porsches egen restaurang ingår.

Dag 5 lämnar vi Dresden bakom oss och fortsätter till Berlin där vi tar in på centralt belägna Park Inn by Radisson, vid Alexanderplatz. Eftermiddagen och kvällen gör vi Berlin på egen hand.

Radeberger öl

Dag 6 ställer vi färden norrut igen och innan vi går på färjan till Gedser hinner vi proviantera på Border Shop eller liknande.

Pris: 4 890 kr/person (enkelrumstillägg 1 425 kr).

Priset inkluderar bussresa med alla överfarter och färjebiljetter, 5 övernattningar på hotell (plats i dubbelrum och eller tvåbäddsrum) inklusive frukost, 2 middagar samt alla entréer. Hela beloppet ska vara oss tillhanda senast den 1 augusti, bg 5977-3473 (ange resa samt ditt namn och medlemsnummer på inbetalningen)

Anmälan senast den 23 juli till Gert Jakobsson, telefon 0732-01 13 89, jakobssongert@gmail.com