Gör det själv tips

 Gör bilen vårfin

Efter en lång vinter med mycket körning på saltade vägar krävs oftast en noggrann rengöring av bilen för att minska risken för framtida lack- och rostskador. Vi har samlat några råd till dig som vill göra detta själv och inte lämna bort bilen till ett proffs.
Läs mer

 

Se över bilen inför semestern.

En modern bil kräver inte särskilt mycket underhåll utöver normal service för att kunna klara av en lite mer krävande semesterresa. Är bilen äldre så kan det vara bra att göra en mer omfattande service. Ligger du nära bytesintervallet för kamremmen – byt innan du åker. Det är bättre att göra det för tidigt än för sent.
Läs mer

 

Hur bra är lackförsegling?

De flesta som köper en ny bil får olika erbjudanden från företag som gör lackförseglingar som ska skydda lacken och som gör att du slipper vaxa bilen. På vår tekniska avdelning får vi ofta frågan om det verkligen är värt pengarna att kosta på en behandling för de cirka 3 000 kronor som det kostar?

Läs mer

 

Motverka rostangrepp

En del företag erbjuder en billig behandling med spillolja för att motverka rostangrepp, men det är inget vi rekommenderar. Det finns några bilimportörer som inte accepterar någon form av efterbehandling för att garantin ska fortsätta att gälla.
Läs mer

 

Däck

Däck ska förvaras svalt, torrt och mörkt. Förutom att ha koll på när byte till sommar -resp vinterdäck ska ske är det mycket annat du också bör tänka på.
Läs mer om vinterdäck
Läs mer om märkning på däck

 

Kör säkert till fjällen

Om du har en någorlunda modern bil behöver du inte göra så mycket med din bil för att klara dig både fram och tillbaka till fjällen. Dagens bilar är oftast mycket driftsäkra och brukar starta även om det är riktigt kallt. Men det är ändå vissa saker du bör gå igenom för att inte få onödiga problem och gör inte misstaget att vänta tills dagarna innan avresa.
Läs mer

 

Se över bilen inför vintern

För att få en modern bil att fungera trots vinterklimat är det inte särskilt mycket som behöver göras i förebyggande syfte. Några saker kan dock vara värda att ägna lite tid åt.
Läs mer
tc1