Ska du ut och resa

Grönt kort

Ett grönt kort är ett bevis på att du har en gällande trafikförsäkring i Sverige. Trafikförsäkringen täcker ditt ansvar som förare/ägare för skador som fordonet kan orsaka. Den ger också ersättning till utomstående (”tredje man”) för sak- eller personskador enligt skadeståndsrättsliga regler. Följande länder kräver att du medför grönt kort, saknar du detta tvingas du köpa en särskild trafikförsäkring vid gränsen.

 

Albanien Marocko Tunisien
 
Bosnien-Hercegovina Moldavien Turkiet
 
Iran Ryssland Ukraina
 
Israel Serbien Montenegro Vitryssland
 
Makedonien

 

OBS! Du måste ha din bilförsäkring hos Motormännen för att vi ska kunna utfärda Grönt kort.
Kontakta oss i god tid innan avresan för beställning av det Gröna kortet. Grönt kort får endast utfärdas för den tid som försäkringen är betald.

 

När du reser utomlands rekommenderar vi att du tar med dig fordonets försäkringsbrev och registreringsbevis.

 

Beställ grönt kort


Servicekortet intygar att du har reseskydd

Ett Servicekort är ett intyg på att du har ett reseskydd och därför bra att ha med på resan. Visa upp Servicekortet vid läkarbesök, och kom ihåg att spara kvitton på alla utlägg som du vill ha ersättning för.

Kontakta oss i god tid före avresan för att beställa Servicekort. Servicekortet utfärdas för den tid som försäkringen är betald och är är gratis.

 

Europeiskt sjukförsäkringskort

Beställs via Försäkringskassan och det ger dig rätt till sjukvård i andra EU / EES-länder. Alla som är med på resan måste ha ett EU-kort, även barn. Beställ dessa i god tid. Försäkringskassan anger leveranstid upp till 10 dagar.